Dél-Tirol - Dolomitok - Szabadság Dél-Tirol - Dolomitok - Szabadság
Wellness Hotel Családok Túra vakáció Hotel síelőknek Kerékpártúra Hotel motorosoknak
Wellness Hotel Családok Hotel Hotel természetjáróknak Hotel síelőknek Hotel kerékpárosoknak Motorkerékpár Hotel

Szálláskeresés:

Cookies
Data protection | Impresszum © Webdesign by SiMedia
Vat ID IT02365710215
   
FacebookÖtzi – A ”jégember” Bolzano Régészeti Múzeumában

vissza

Ötzi – A jégember1991. szeptember 19-e csütörtök volt, amikor két tuista Helmut és Erika Simon, az Ötz-völgyi Alpokban található Giogo di Tisa közelében, kirándulás közben akadt a ma már a leghíresebbek között tudható múmiára, Ötzire. A “jégember” jelzővel közismert Ötzi nem csupán az egyik leghíresebb emberi leletet képviseli, hanem az egyik leggazdagabb jelentőséggel bírót is.

Ami Ötzit olyan különlegessé teszi, az a testének, az öltözetének és a felszerelésének kiváló állapota. Mindez több ezer év elteltével! Ez egy tényleg szenzációs felfedezés. Azért is, mert a feltárását megelőzően még soha nem került hozzá hasonló épségben megőrzött lelet felderítésre.

Ma már bizonyított, hogy Ötzi az időszámításunk előtti 3350 és 3100 között élt. Továbbá valószínűsíthetők halálának okai is: minden bizonnyal egy kovakőből készült nyílhegy szúrta át hátának bal oldalát.

Bolzano Régészeti MúzeumábanÖtzi Bolzano Régészeti Múzeumában tekinthető meg. A múmiát egy kifejezetten számára létrehozott cellában őrzik, és egy kis ablakon keresztül tekinthető meg. Ötzi Dél-Tirol székhelyére nem csupán a turistákat vonza, hanem a kiváncsiságuk buzdította helyi lakosokat is, akik a világszerte ismert jégembert kívánják megcsodálni.

Fotók: SiMedia / Peter U.

Ajánlatok  

Minden szállás Dél-Tirolban

A legjobb vállalkozások Dél Tirolban